Animal Well ude nu - se l...

Nintendo World Championsh...

Endless Ocean Luminous (S...

Nintendo Switch-efterføl...

Salgstal for perioden mar...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Amiibo!

Luigi's Mansion 2

Fortnite

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Bøger

Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

Skrevet 08-07-2012 23:06

Jeg indrømmer allerede fra begyndelsen af denne tråd, at jeg ikke er en særlig belæst herre. Jeg kunne dog godt tænke mig at blive det, så derfor denne tråd, da jeg tænkte der måske er andre der har samme interesse Smiley

Jeg læste Gåsehud-bøgerne da jeg var yngre (og ELSKEDE det) og har læst alle Harry Potter-bøgerne, men så tror jeg også min lidenskab stopper.

Nu er jeg dog begyndt på Extremely Loud & Incredible Close, der for nyligt er blevet filmatiseret og nomineret til en Oscar. Bogen (og filmen) handler om en halv-autistisk dreng der bor i New York City med sin mor. Man følger dem før, under og efter den 11. september 2011, hvor hans far blev dræbt i Twin Towers. Han elsker at blive udfordret og undersøge ting og legede ofte med sin far og nu, efter hans død, finder han en nøgle i sit skab som han tror faderen har efterladt ham, hvorefter kampen går for at finde ud af hvad det er faderen ville fortælle ham. Den er utrolig godt skrevet indtil videre, især når man læser det fra drengens synspunkt Smiley

Stående på hylden er også Clockwork Orange (igen pga filmen) og Lord of the Flies, samt hele Hitchhiker's Guide to the Galaxy-serien, hvor jeg indtil videre kun har fået læst første bog.

Læser I bøger og hvilke er nævneværdige synes I? Smiley

AND
AND

445
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 09-07-2012 02:36 - Redigeret 09-07-2012 02:38

Jeg kan varmt anbefale The Gone-Away World af Nick Harkaway - lidt en undergrundbog, men den sparker røv på andet andet jeg nogensinde har læst.

Ellers er Paul Auster også en favorit.

EDIT: Harkaway er i øvrigt tydeligt inspireret af Douglass Adams, som har skrevet Hitchhikers Guide-serien. Synes også at disse bøger er gode, omend slutninger er lidt underlig... Men elsker Marvin the Paranoid Android, Arthur og alle de andre - filmen er i øvrigt vand ved siden af bøgerne - langt mere end det plejer at være tilfældet med bøger vs. film!


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 09-07-2012 03:24

Jeg kan altså ikke lade være med at være lidt grov, når det kommer til Auster... Men skriver han ikke lidt samme bog igen og igen? Jeg har læst en god sjat af hans bøger og jeg føler lidt, at det er følelsen, som hans bøger ofte efterlod mig med til sidst.

Dog intet ondt om Mr. Vertigo. Den er klasse.

Med hensyn til bøger har jeg længe været fascineret af Yukio Mishima og købte en flot hardcover udgave af The Sailor who Fell From Grace with the Sea, som umiddelbart virker til at være sindsyg fængende og fantastisk. Jeg har dog ikke læst synderlig meget, da der var andre forpligtelser, der kom i vejen, men den gav mig lysten til at læse igen, hvilket vel er noget, hah.

Ellers er jeg gammel H. P. Lovecraft fan og har rodet lidt rundt i andre gamle horror forfattere, blandt andet Hanns Heinz Ewers. Opsamlingen Nachtmahr på det lille selskab Sidereal Press (Sidereal er et term brugt af kunstneren og okkultisten Austin Osman Spare, der er spændende, hvis man er til sådan noget) er vældig fin og jeg har høje forventninger til Alraune, når jeg endelig får gået igang.

Ellers vil jeg gerne lige få læst lidt Thomas Ligotti, der også er over i horror-genren.

Udover det læser jeg ikke så meget skønlitteratur, som jeg har gjort, men mere læst bøger om gnosticisme og har noget primær stof liggende af gnostiske ruller oversat til et forståeligt sprog for os endnu ikke indmeldte medlemmer, der kan stadig ikke kan f. eks. koptisk (til trods for jeg faktisk ikke husker hvilket sprog disse ruller er skrevet i, måske koptisk er helt ved siden af...) , hah.


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 09-07-2012 08:23

Jeg læser stort set aldrig. Det er for kedelig Smiley Jeg var dog stor læser af det gamle PC player Smiley
Men ellers har jeg da læst 3 Harry Potter og 3 Narnia ellers er jeg faktisk i denne stund igang med Metro 2033 som faktisk er enormt god Smiley Den kan godt anbefales bestemt


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2738
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 09-07-2012 10:06 - Redigeret 09-07-2012 10:09

Jeg studerer "nordisk sprog og litteratur", så jeg har virkelig kværnet mange forskellige bøger igennem de sidste år Smiley Godt nok primært skandinavisk litteratur, men bruger gerne feriemånederne på at få læst op på en række udenlandske (mere klassiske) værker. Er netop blevet færdig med Camus' Den Fremmede (som var meget interessant), og er næsten færdig med Nabokovs Lolita.

Skal skrive bachelor til efteråret, hvor jeg i øjeblikket overvejer at arbejde med Herman Bangs Stuk. Ellers er jeg vild med norske Jan Kjærstad, som har skrevet en række grundige og meget teoretiske essays om litteratur, som dog stadig er letlæste. De kan virkelig anbefales, også som en indgang til litteratur selvom man måske ikke er den største læsehest. Knausgårds seks bind har også imponeret mig, både indholdsmæssigt og i det genremæssige skrid mellem fiktion og biografisme. Johs. V. Jensen er også blandt mine foretrukne, især hans myter.

EDIT: Mht. Auster, så er det også mit indtryk, at hans bøger kommer til at minde lidt om hinanden - men individuelt er de af høj klasse. Tilfældets Musik, fremragende. New York-trilogien, klassisk. Som forfatter har han måske ikke været den mest innovative gennem tiden, men kvaliteten er i top.


martinmartin
martinmartin

1033
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 10-07-2012 07:16 - Redigeret 10-07-2012 07:18

Auster skriver den samme bog skide godt, men jeg føler lidt at man kun behøver at have en Auster bog og så kan man godt undgå resten af hans bibliografi. Om end jeg faktisk synes han skrev udenom sine egne klichéer i Mr. Vertigo - sådan husker jeg det i al fald.

I øvrigt et spændende studie du læser, Pieyanthikos.

Jeg overvejer at læse noget mere om gnosticsme, bare sådan endnu en overordnet bog, hah. Dog overvejer jeg også lidt, om det er på tide at læse koranen, selvom det réelt set er rimelig blasfemisk at læse en oversat version... Biblen burde jeg også lige få kværnet igennem, da jeg er ret ude af trin med historierne.

I øvrigt hylder jeg at Chessr synes det er kedeligt at læse, heh. Det er fandme rart at nogen tør stå frem og sige det.

Jeg kan dog godt lide at læse, men med tiden er jeg også blevet lidt doven og har haft mest sjov med at læse tegneserier. Det har simpelthen været lettere for mig at huske, hvad jeg har læst og hvad der er sket, når jeg har kunne støtte min hukomelse med billeder, i stedet for blot bogstaver.

I gamle dage læste jeg en god sjat William S. Burroughs, men synes egentligt først det er hans sidste bøger, der sådan for alvor er gode. Beat tingene siger mig ikke det store, men lige Cities of the Red Night (der vist nok er skrevet i slut halvfjerdserne eller start firserne - nok mest halvfjerdserne, hmm) er virkelig god, fordi han beviser, at han kan skrive, i stedet for blot at være usammenhængende for at være usammenhængende.

Hvis Bo skal læse klassikere er han er en bog dog pensum. Og jeg tror også AND vil kunne lide den, hvis han ikke allerede har kværnet den igennem.

Jeg tænker nemlig på Processen af Franz Kafka, der er virkelig god. Den har et ry for at være svær læselig, mindes jeg, men det er løgn, hah. Det er et spørgsmål om lige at blive bekendt med skrivestilen og så pløjer man sig ellers igennem den lille bog.

Der er vel ikke nogen Rainer Maria Rilke eksperter her, som kan fortælle mig, hvad jeg bør læse, som start? Jeg er så fascineret af Malthe Laurids Brigges Optegnelser, at jeg faktisk slet ikke kan komme videre end de første linier, fordi de er så godt skrevet at resten af bogen kun kan være anti-klimaks. Det er den eneste bog jeg har det sådan med, men nøj! Det er godt.


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3036
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 10-07-2012 09:51 - Redigeret 10-07-2012 10:04

Blev for nogle dage siden færdig med bogen Playing To WIn af Street Fighter-eksperten David Sirlin.

Ellers er jeg i øjeblikket er rigtig glad for japanske Haruki Murakami, som skriver nogle ret syrede, men interessante bøger. Han blander dagligdag og mystisk på en helt unik måde, og så har han en masse spændende iagttagelser. Han er i øvrigt gode venner med Shigesato Itoi, designeren bag Mother-serien (EarthBound), hvorfor man faktisk kan finde et digt af Itoi og Murakami i Mother 2 (læs mere herom). Jeg har indtil videre læst hans 1Q84-trilogi, Kafka På Stranden. For nogle uger siden blev jeg så færdig med Trækopfuglens krønike, som nok er mine yndlings indtil videre.

Lige nu er jeg i gang med Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel af Robert M. Pirsig, som er en ret finurlig bog om filosofi.

Nogle af mine yndlingsforfattere er:
- Stephen King
- J.K. Rowling
- H.P. Lovecraft
- Douglas Adams
- Haruku Murakami

Siden jeg var helt lille, har min mor opretholdt en liste over alle de bøger, jeg læste. Denne liste er jeg fortsat med på LibraryThing..


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2738
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 10-07-2012 11:16

LTWW - hvordan var Moonwalk med Einstein? De to andre Foer-brødre skriver ret godt, og den fik også ret pæne anmeldelser.

Jeg har også fået læst lidt Murakami, og særligt Kafka på stranden kunne jeg godt lide af hans skønlitteratur. Hans Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe er også god og reflekterende, særligt hvis man selv løber Smiley

Apropos Kafka, så er Processen selvfølgelig en klassiker af de store. Den er bestemt ikke svær, men til gengæld uhyre givende. Utrolig modernistisk og farvet af sin moderne samtid, særligt det labyrintiske, nærmest surrealistiske netværksopbygning og symbolsprog, og de nihilistiske tendenser, men alligevel giver den stor mening at læse i dag. Mere generelt, så er eksistentialismen bare altid aktuel at undersøge, og der er Kafka en mester. Novellen Forvandlingen, hvor hovedpersonen vågner op og opdager, at han er blevet et insekt, er helt rytteri'sk - den er et godt sted at starte Smiley


LinkTheWindWaker
LinkTheWindWaker

3036
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 10-07-2012 16:10 - Redigeret 10-07-2012 16:12

Jeg har altid været fascineret af hukommelsesteknikker, og derfor var Moonwalk med Einstein - kunsten at huske alt oplagt for mig. Fandt den ret tilfældigt lige inden en togtur (pga. dens utraditionelle titel) og blev glædeligt overrasket.

Jeg ved allerede en del om hukommelsesteknikker, og selvom denne bog fortæller meget af det samme, er dens perspektiv ret unikt. Den omhandler journalisten Joshua Foer, som skal dække verdensmesterskabet i hukommelse. Det ender dog med at blive meget mere end det, da han bliver tilbudt at lære det, som hukommelsesudøverne kan. Foer beslutter sig for at blive en del af denne "mystiske verden" og bruger det næste år af sit liv på at træne hukommelsesteknikker.

Bogen er en spændende og velfortalt beretning om hans år som hukommelses-lærling, og hvordan han i sidste ende formår at sætte en verdensrekord.

Bogen er ikke så meget belærende, som den er fortællende. Ganske vist kan man lære nogle teknikker, men fokusset ligger i Foers historie. Hvis du hellere ville have en kort og præcis "sådan lærer du at huske bedre", vil jeg anbefale Memo - Den nemme vej til bedre hukommelse af Oddbjørn By. Moonwalk med Einstein er alligevel en ret fantastisk skildring af en lægmands forsøg på at lære om og forbedre sin hukommelse. Jeg læste for nyligt, at den står til at blive filmatiseret på et tidspunkt, hvilket jeg glæder mig til.


Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 28-07-2012 23:08 - Redigeret 28-07-2012 23:10

Nu er jeg for alvor kommet i gang med at læse, hvilket har været ét af mine mål.

Bøger jeg har læst
Panserhjerte - Jo Nesbø
En solid krimi, med et stærkt og relatérbart figurgalleri. Plottet er meget godt skruet sammen, men jeg var selv en smule skuffet over slutningen. Dog er bogen helt på højde med "Millenium-trilogien", så hvis man er til skandinaviske krimier, kan den helt sikkert anbefales. Jeg kunne godt finde på at læse flere krimier, når jeg har læst nogle af de andre bøger der ligger i kø.

The Flinch - Julien Smith
En bog jeg samlede op i forbindelse med noget personlig udvikling jeg påbegyndte for nogle måneder siden. Beskrivelsen lyder således:
[i]A book so important we refuse to charge for it.

Julien Smith has delivered a surprise, a confrontation, a book that will push you, scare you and possibly stick with you for years to come.

The idea is simple: your flinch mechanism can save your life. It shortcircuits the conscious mind and allows you to pull back and avoid danger faster than you can even imagine it’s there.

But what if danger is exactly what you need?

What if facing the flinch is the one best way to get what you want? [/i]

Den var virkelig spændende for mit vedkommende! Den er tilmed gratis, og kan findes her: http://www.amazon.com/The-Flinch-ebook/dp/B0062Q7S3S

Er i gang med:
How to win friends and influence people - Dale Carnegie
Endnu en e-bog jeg påbegyndte i dag. Omhandler det sociale spil. Jeg er ikke kommet så langt, men den virker meget lovende!

Det er ikke nok at overleve - Herbert Pundik
Skrevet af forhenværende Politiken-redaktør Herbert Pundik. Den handler om pretty much hele hans liv, og handler blandt andet om det at være jøde under og efter anden verdenskrig. Jeg vil umiddelbart vurdere at den appelerer til folk der interesserer sig for historie. Den er skrevet i en meget empatisk tone, og fremstår som en meget ærlig og interessant livsberetning, fra en mand der har levet et rigt liv.

Bøger jeg gerne vil læse
The Art of Learning - Josh Waitzkin
En bog jeg fik anbefalet af Starcraft II casteren Day9. Omhandler indlæring og effektive teknikker til dette.

Livets Cirkel - Hawk of the Yellow Wind
Endnu en bog om personlig udvikling. Jeg ved endnu ikke så meget om den, udover at jeg har hørt gode ting om den. Den skulle efter sigende handle om hvordan man opnår harmoni i tilværelsen, beskrevet igennem indianerfilosofi.

Gödel, Escher, Bach
En bog jeg fik anbefalet for laaang tid siden. Jeg kan dårligt huske hvad den handler om, men den virker meget interessant. Wikipedia artikel her: http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del,_Escher,_Bach

Derudover har jeg købt en bog omhandlende Nietzsches liv og filosofi. Den virker umiddelbart meget svær, så jeg overvejer at vente med den til jeg har opbygget en mere solid læserytme.


Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 28-07-2012 23:10

Navn skrev:
How to win friends and influence people - Dale Carnegie
Endnu en e-bog jeg påbegyndte i dag. Omhandler det sociale spil. Jeg er ikke kommet så langt, men den virker meget lovende!



Dén har jeg selv "stående" og klar til at læse, titlen er for korrupt til jeg kan lade vær med at læse hvad han skriver.


Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 28-07-2012 23:12

Damn, min lange post blev skubbet tilbage på side 1.

Ja, titlen virker umiddelbart meget korrupt, men indholdet er det på ingen måde. Bla. omhandler den vigtigheden af rent faktisk at interessere sig for sine medmennesker, når det kommer til at være social. Umiddelbart er der meget langt mellem bogens pointér, og den bruger meget tid på at eksemplificere de forskellige principper, men det kan man jo læse eller lade være.


JOEP
JOEP

74646
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 28-07-2012 23:21

Jeg er lige blevet færdig med anden bog i Hunger Games-trilogien, Catching Fire.

Engang læste jeg vanvittigt meget, havde næsten tømt de to lokale biblioteker for fantasy og ting i den dur. Vi måtte i hvert fald i kælderen til de helt gamle bøger det sidste års tid af min tid der. Men nu læser jeg desværre ikke så meget mere. Når jeg endelig skal slappe af, bliver det med et spil eller en film i stedet, for hovedet klarer ikke meget mere end studiet, desværre. Jeg nyder dog stadig at læse en bog, det er bare ikke så tit længere.

Jeg har overvejet at gå i gang med A Game of Thrones-serien, men den er for lang til, at det næsten kan lade sig gøre, synes jeg.


BecelClaes
BecelClaes

5
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 28-07-2012 23:37

Jeg læser som regel, når jeg skal til at sove - og så engang imellem på andre tidspunkter (specielt i engelsktimerne, hvor der tit bliver hivet en e-bog frem i stedet).

Lige pt. er jeg igang med The Gonzo Papers Anthology af Hunter S. Thompson, som er en samlet udgivelse af tre af hans bøger: The Great Shark Hunt, Generation of Swine og Songs of the Doomed, som i forvejen er samlinger af artikler han har skrevet, indenfor gonzo-genren, som han jo egentlig selv opfandt. Jeg synes han er en skidegod forfatter, og at mange af hans ting er superspændende at læse - specielt når man er typen der allerede har været igennem hans magnum opus Fear and Loathing in Las Vegas.
Det er noget af en krabat, 1248 sider, så det varer nok et stykke tid, inden jeg er færdig.

En af de mest spændende bøger jeg har været igennem "for nyligt" må være Trainspotting. Jeg var vild med filmen, fra første gang jeg så den, tilbage i folkeskolen. Der er så bare det ved den, at det meste af bogen er ren dialog. Der er mange kapitler, hvor at en person simpelthen bare fortæller en historie om, hvordan han var ude og drikke sammen med en af de andre dagen før, for eksempel. Al dialog er skrevet med skotsk accent, da den primært foregår i Skotland, hvor alle hovedpersonerne kommer fra.
Det er, på sin vis, temmelig svært at læse hele kapitler som er skrevet med tyktflydende skotsk accent. Jeg kan godt forstå, der er mange personer, selv med engelsk som modersmål, som ikke bliver færdig med den bog. Skidefed bog, ellers. Utrolig velskrevet, og så er der bare et væld af fede kapitler, som ikke var med i filmen (og som nok også ville have været en tand for barske). Dén er jeg godt nok glad for, at jeg læste.


Navn
Navn

38
Offline
Level: 19 (Bullet Bill)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 09-08-2012 14:23

Så fik jeg læst Livets Cirkel af Hawk of the Yellow Wind.

Fantastisk bog, der behandler mange relevante sociale og samfundsmæssige problemstillinger, igennem fantastiske metaforer og sammenligninger med den indianske livsstil og deres værdier.

Bogen behandler tilgangen til livet igennem den rolle man vælger at tage, og eksemplificerer dette med at man kan være "Kriger" eller "Offer". Offerets indstilling er "hvorfor sker alle disse negative ting for mig, øv!", mens Krigeren tænker "Jeg er glad for alle disse lektier jeg kan lære af."

Good stuff, good stuff. Bogen er en smule spirituel, men hvis ikke man bryder sig om det, kan som ved al litteratur vælge at tage det man kan bruge og smide resten væk Smiley


Kanin
Kanin

641
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 09-08-2012 15:35

Jeg er endelig kommet igang med at læse langt mere hyppigt end jeg plejer (læs: læste aldrig før i tiden Smiley).

Har tilmeldt mig et kursus på coursera.org som hedder "Fantasy and sciencefiction: The human mind, our modern world". Her skal vi igennem 10 uger læse en lang række værker og lave korte essays om vores opdagelser. Alt med formål at få en dybere forståelse af de historier vi læser.

Pt har vi læst "Household Stories by the Brothers Grimm" og "Alice Adventures in Wonderland" samt "Through the Looking-Glass" af Lewis Carroll (Eller Charles Lutwidge Dodgson som han rigtig hed Smiley ).
Underviseren på kurset har en virkelig dyb forståelse af eventyr og deres betydninger, hvilket gør det hele til en super lærerig process.
Har på det seneste fået en stor interesse i historier og deres strukturer, så at blive præsenteret for disse dybder af de klassiske historier er super fedt.

... On a side note: Så har jeg også købt et eksemplar af Murakami "After Dark" (På dansk: Efter midnat). Læste den for ca et halvt år siden og blev meget fascineret af hans måde at skrive på i denne bog. Nu går jeg og leger med idéen om at udforme et manuscript baseret på "After Dark".